Királyi románc

Mai fiatal pár egy mai szerelmi kapcsolat kellős közepén: Vilmos herceg és Kate Middleton a hagyományos utat követve idén összeköti-e az életét?

Úgy tűnik, hogy az új királyi esküvő egyre valószínűbb. Ami abból is következik, hogy a királyi ház tudósítói és fotósai megszállottan elemezgetik az idei év hivatalos programjainak időpontjait, megpróbálják kideríteni, hogy melyik nap szabad a nagy eseményre. Többen biztosra veszik, hogy az esküvőre idén még biztosan sor kerül.

De ha egy ideig még várni kell is, annak sincs nagy jelentősége, hiszen - egyébként is - a mai párok kapcsolata olykor felbomlik, aztán újra össze jönnek és elvannak akár a harmincas éveik is.

Kate és Vilmos kapcsolata tipikusan mai románc klasszikus előadásban. Egy a herceghez közeli forrás szerint rövid szakításuk is csupán "látványos mutatvány volt, hogy letudják rázni a sajtót". Egymás iránti rajongásuk kölcsönös, nemcsak Kate rajong a hercegért.

Kate Middleton intelligens, 26 éves, kiválóak a középiskolai eredményei és az egyetemen művészettörténetet tanult. Vilmossal a St.Andrews Egyetemen találkozott. Megismerkedésüket követően összebarátkoztak, majd másodévben - másik két diák társukkal együtt, közös lakásba költöztek és hamarosan - intim kapcsolatba kerültek. Viszonyukat egyik diáktársuk tipikus diákkapcsolatként jellemezte. Vilmos herceg egyetemi tanulmányainak évei alatt eléggé a maga ura volt, s így a fiatalok kapcsolata a kíváncsi tekintetektől távol bontakozhatott ki.

Kate családja nem tartozik a felső osztályhoz, de a szülők támogatják a lányukat, és táplálják az önbizalmát. Édesanyja, Carole légikisasszony volt, apja, Michael pedig pilóta. Kate a St.Andrews elvégzése után a Jigsaw divatcégnél helyezkedett el, heti négy napot dolgozott náluk mint divatkellék-beszerző. Érdekli a divat, nagy rajongója Issának, a brazil divattervezőnek.

Kate józan és összeszedett "hercegnő", híján minden talmi csillogásnak. Várhatóan a királyi család tagjának hitveseként sem fogja minden áron a sajtó figyelmét keresni, ahogyan azt Diana hercegnő tette. A királyi családnak ez a nemzedéke nagyon vágyik arra, hogy normális legyen, ellentétben Sarah Fergusonnal és Diana hercegnővel, akik a hírnévre vágytak, még ha ez kelepcékkel és tragédiával járt is.

Hugo Vickers, a királyi család életrajzírója foglalta össze Vilmos herceg és Kate Middleton helyzetét: "ha az ember megpróbálná megrajzolni az ideális trónörökös képét, Vilmos herceg nagyon is megfelelne ennek a képnek, s ha a trónörökös-feleségekről esik szó, úgy tűnik, mintha ugyanezt mondhatnánk el Kate Middletonról is, akinek szurkolok".