Nagy csalódás

Egy bölcs ember egyszer azt mondta: ha valakit igazán szeretsz, elengeded. Ha visszajön hozzád, örökre a tiéd marad, ha nem, akkor soha nem is volt igazán a tiéd! Amikor nagy csalódás ér bennünket azt hisszük itt a világ vége. Holott lehet, hogy csak egy új kaland veszi kezdetét.

A férfiak és a nők között az egyik legalapvetőbb különbség abban mutatkozik meg, hogy miként birkóznak meg a stresszel. A férfiakat a váratlan helyzetek okozta alkalmazkodás kényszere visszahúzódásra, magukba zárkózásra és erős összpontosításra készteti ("elvonul a barlangjába"), míg a nőket feldúlja, kiborítja és érzelmileg megviseli ("...és csak beszél, csak beszél").

Ilyen állapotban a férfi és a nő is másképpen érzi jól magát, más úton jut vissza természetes nyugalmi állapotába. A férfi attól lesz jobban, ha meg tudja oldani a problémáját, a nő viszont attól, ha kibeszélheti a problémáját. Ha ezt a - férfi és nő közötti probléma kezelési - különbséget a másik fél figyelmen kívül hagyja, nem vesz tudomást róla, azzal csak felesleges súrlódásokat és összetűzéseket okoz.